fredag 17 december 2010

Prisma galaxen silvertrådarna

Titel: Prisma galaxen silvertrådarna
Författare: Ingrid Remvall
Bokförlag: B|Wahlströms 


Denna boken handlar om Nova.Hennes pappa är försvunnen hon tror att Måne vet mer än hon vill säga.Nova har äntligen fått lov att åka på läger till Prisma galaxen men vad hon inte vet vad som väntar utanför lägret...........
/Klara

onsdag 15 december 2010

Adzerk - den vita hingsten

Titel: Adzerk - den vita hingsten
Författare: Lin Hallberg
Förlag: Rabén & Sjögren

Jag är själv ingen hästboksfantast men det här är en riktigt bra bok. Det handlar om Emma, vars föräldrar har bestämt att hela familjen ska åka till Mongoliet och bo där i ett antal månader. Emma gillar inte alls det men har inget val och måste åka med. Men i Mongoliet lär hon känna en tjej, Baska, och de blir kompisar, trots språksvårigheter och stora kulturella skillnader.

Det här är en bra bok både för den som gillar hästar men även för andra. Man får veta en massa om Mongoliet, hur det är att leva där. Sen är det också en bra bok om vänskap. Så läs den!
Läs och lyssna mer om boken här:

/Tina

måndag 13 december 2010

Saknad: Jennie 3 år

Titel: Saknad: Jennie 3 år
Författare: Caroline B. Cooney
Bokförlag: B. Wahlström

Först tänkte Janie inte så mycket på bilden av den lilla saknade flickan. Hon var bara ett av de många barn som försvunnit spårlöst och som nu efterlystes av sina förtvivlade föräldrar. Janie hade sett hundratals liknande bilder förut.

Men plötsligt slog det henne. Hon kände igen den där lilla flickan, som enligt texten försvunnit tolv år tidigare i ett köpcentrum. Och hon kände igen den prickiga klänningen! Den klänningen hade varit Janies älsklingsplagg.
Det hela verkade så overkligt, som en mardröm, men hon kunde inte komma ifrån tanken. Den lilla flickan på bilden var hon.

/Ida