torsdag 2 december 2010

Washington D.C

Titel: Washington D.C
Författare: Meg Cabot
Förlag: Tiden
Signum: uHce

Det handlar om Samantha Madison. Hon har ritat teckningar på kändisar och sina vänner och sålt dom. När föräldrarna sen märker detta får Samantha som straff att gå på en konstskola varje tisdag och torsdag. När hon en gång inte går till konstskolan råkar hon stöta på presidenten och räddar honom från att bli skjuten.

/Ida

Det är så logiskt alla fattar utom du

Titel: Det är så logiskt alla fattar utom du
Författare: Lisa Bjärbo
Förlag: Rabén & Sjögren
Signum: uHc

Johan och Ester har varit bästa vänner sedan dagis. De pratar om allting, precis allting. Men en sak har Johan glömt bort att säga, eller inte vågat säga - det att han har varit kär i henne i fyra år. Han har drömt om hennes röst som säger "Jag älskar dig, Johan", flera gånger. Han vill att hon ska skippa alla hårdrocks-killar och gilla honom istället. Den vanliga, tråkiga Johan som hon känt i hela sitt liv... Om han säger vad han verkligen känner, vet han vad som kommer hända, deras vänskap kommer bli annorlunda. Hon kommer inte kunna prata om killar med honom. Inte kunna hålla hans hand utan att det ska verka konstigt. Inte kunna sitta bredvid hennen på alla lektioner...

/Michelle

Alva blir storasyster

Titel: Alva blir storasyster
Författare: Pernilla Gesén
Förlag: B Wahlströms
Signum: Hcf

Det handlar om Alva när hon är hos sin pappa och låtsasmamma som heter Cathrine och Cathrine ska få ett barn. När Alvas skolavslutning är klar åker Cathrine och pappa till sjukhuset. Sen när dom kommer hem säger Cathrine att Alva har fått en lillebror.
/Emilia U

onsdag 1 december 2010

De ondas blommor

Titel: Kapten Svea - De ondas blommor
Författare: Jesper Tillberg
Förlag: B Wahlströms
Signum: Hcg


Sveas farmor ramlar ner från slottstaket. Alla tror att hon var snurrig men Svea vet att nån puttade ner farmor från taket och att det finns magi i släkten. Svea dras in i ett farligt äventyr med ondska!
/Klara

Som trolleri av Mårten Melin

Se ett boktips från bibliotekarien på Ulriksbergsskolan, Bille Nylander.

Fångad

Titel: Fångad
Författare: Lucy Christopher
Förlag: Rabén & Sjögren
Signum: uHce

Det här är en riktigt spännande bok skriven av Lucy Christopher. Den handlar om en tjej som heter Gemma. Hon blir kidnappad på Bangkoks flygplats av en främling som heter Ty. Han tar ifrån henne allt som är välbekant, allt som hon är van vid, alla hennes vänner och hennes familj. Ty för henne till en plats där det är sand så långt ögat når, där solen bränner hett om dagarna och där det är isande kallt om nätterna. Han tar med henne till en öken i Australien som inte ens finns på kartan. Hon gör allt hon kan för att lyckas rymma hem igen till allt som är tryggt och välbekant. Men frågan är: Kommer hon att lyckas? Är den där Ty verkligen så ond och farlig eller försöker han bara att hjälpa henne?
/Emilia G

Vad mina vänner inte vet

Titel: Vad mina vänner inte vet
Författare: Sonya Sones
Förlag: Bonnier Carlsen
Signum: uHce.03


Sophies bästa vänner är på semester och Sophie är hemma själv. En dag, när hon är på museumet, träffar hon på skolans ärkenörd Murphy. Han visar sig vara en helt annan person än vad hon tror.
/Michelle

Hunden Kjelle

Titel: Kjelle börjar på hunddagis
Författare: Kajsa Gordan
Förlag: Berghs
Signum: Hcf(yb)
Denna bilderbok handlar om hunden Kjelle som ska börja på hunddagis. Han blir lite nervös för det. Tänk om de andra hundrarna inte är snälla?

"Det var bra att Kjelle fick nya kompisar. Spännande om Kjelle skulle klara det höga hindret"
tyckte förskoleklass A

Spökhistorier

Titel: Den öde graven och andra spökhistorier
Författare: Dan Höjer
Förlag: Natur & Kultur
Signum: Hcf

Detta är en bok med flera olika spökhistorier som
passar bra på lågstadiet.

"Boken var bra, spännande, mysig och läskig. Den bästa bok jag läst"
säger förskoleklass A

Sjukhusmysteriet

Titel: Sjukhusmysteriet
Författare: Martin Widmark
Förlag: Bonnier Carlsen
Signum: Hcf

Du vet väl att det har kommit en ny bok om LasseMajas detetektivbyrå. Det nya mysteriet heter Sjukhusmysteriet. I den så händer mystiska saker på sjukhuset i stan. Flera som har varit inne på sjukhuset för att de har brutit sitt ben eller sin arm har blivit bestulna på sina smycken. Ska Lasse och Maja kunna lista ut vem som är tjuven även denna gång?

/Tina

Välkomna!

Vad kul att du hittat hit till Hovshagaskolans bokblogg. Här kommer du att hitta boktips och kanske lite annat smått och gott som handlar om böcker och bibliotek.